Turks brood met groenten en oude kaas



INGREDIËNTEN:
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 gele paprika in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 Turks brood
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 5 plakken oude kaas
  • 4 takjes tijm
BEREIDING:
  1. Snijd de courgete in de lengte in plakken.
  2. Bestrijk ze dun met de helft van de olijfolie.
  3. Schep in een kom de paprikareepjes door de rest van de olijfolie.
  4. Verhit een grillpan. Rooster de courgette aan beide kanten bruin en gaar.
  5. Schep ze op een bord.
  6. Grill de paprika in zo'n 6 minuten knapperig gaar en schep ze bij de courgette.
  7. Snijd het turksbrood open en besmeer beide helften met de mayonaise.
  8. Beleg de onderste helft met de kaas en gegrilde groenten.
  9. Bestrooi met zoet en peper naar smaak.
  10. Neem de tijmblaadjes van de takjes en strooi deze over het brood.
  11. Leg er de bovenste helft van het brood op en verpak het geheel goed in bakpapier of vershoudfolie.
  12. Bewaar het in de koelkast.

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt