4 x Stamppot

Vegaburger met linzen, champignons en geitenkaas


INGREDIƋNTEN:

250 gram kastanjechampignons, door de helft gesneden
3 verse takjes tijm
3 uien, fijngesneden
1 blik voorgekookte linzen van 310 gram, alvast laten uitlekken
olijfolie
5 eetlepels paneermeel
geklutst ei
theelepel zout
een schepje bloem
1 tomaat
sla
geitenkaas
4 hamburgerbroodjes
ketchup

BEREIDING:

  1. Mix met een staafmixer de tijm en champignons tot ze fijngemalen zijn. Mix ze niet compleet fijn want het is juist lekker als je de champignon-structuur nog proeft.
  2. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de uien op laag vuur in zo’n 15 minuten goudbruin.
  3. Voeg hierna het mengsel van champignon toe en laat het nog 3 minuten meebakken tot het vocht is verdwenen.
  4. Laat het mengsel hierna even afkoelen.
  5. Voeg het inmiddels afgekoelde mengsel met de linzen, paneermeel, ei en zout samen en hussel het goed door elkaar.
  6. Maak hier 4 flinke burgers van.
  7. Verwarm de koekenpan opnieuw met wat olijfolie en bedek de burgers met een laagje bloem voor een mooi bakresultaat.
  8. Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant en bedek ze met geitenkaas zodra je deze hebt omgedraaid.
  9. Leg de burger op een broodje met sla, eventueel wat ketchup en een plakje tomaat. 

                                        
Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt