Vegaburger met linzen, champignons en geitenkaas
250 gram kastanjechampignons, door de helft gesneden
3 verse takjes tijm
3 uien, fijngesneden
1 blik voorgekookte linzen van 310 gram, alvast laten uitlekken
olijfolie
5 eetlepels paneermeel
geklutst ei
theelepel zout
een schepje bloem
1 tomaat
sla
geitenkaas
4 hamburgerbroodjes
ketchup
BEREIDING:
- Mix met een staafmixer de tijm en champignons tot ze fijngemalen zijn. Mix ze niet compleet fijn want het is juist lekker als je de champignon-structuur nog proeft.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de uien op laag vuur in zo’n 15 minuten goudbruin.
- Voeg hierna het mengsel van champignon toe en laat het nog 3 minuten meebakken tot het vocht is verdwenen.
- Laat het mengsel hierna even afkoelen.
- Voeg het inmiddels afgekoelde mengsel met de linzen, paneermeel, ei en zout samen en hussel het goed door elkaar.
- Maak hier 4 flinke burgers van.
- Verwarm de koekenpan opnieuw met wat olijfolie en bedek de burgers met een laagje bloem voor een mooi bakresultaat.
- Bak de burgers ongeveer 5 minuten per kant en bedek ze met geitenkaas zodra je deze hebt omgedraaid.
- Leg de burger op een broodje met sla, eventueel wat ketchup en een plakje tomaat.
