Appelmoes



INGREDIËNTEN:
4 personen
  • 1 kg Goudreinette appel (of Elstar of Jonagold)
  • ½ citroen
  • 100 ml kraanwater
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
BEREIDING:
  1. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd de appels in kleine stukjes.
  3. Pers de citroen uit.
  4. Doe de appelstukjes in een grote pan.
  5. Voeg het water, 1 el citroensap (per 4 personen), de suiker en kaneel toe.
  6. Breng aan de kook en draai het vuur laag.
  7. Zet de deksel schuin om de pan en laat 15 min. koken.
  8. Roer regelmatig door.
  9. Pureer de appelmoes voor een gladde moes fijn met de staafmixer.


TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt