4 x Stamppot

Appelpannenkoeken




INGREDIËNTEN:
  • 200 g mix voor viergranen pannenkoeken (pak a 400 g)
  • 450 ml melk
  • 1 ei
  • 2 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 g blanke rozijnen
  • 25 g boter of margarine
  • poedersuiker
BEREIDING:
  • Pannenkoekmix in kom doen en al roerend met garde melk toevoegen.
  • Ei erdoor kloppen.
  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne schijfjes snijden.
  • Kaneel en rozijnen door beslag roeren.
  • In koekenpan kwart van boter verhitten.
  • Kwart van beslag in koekenpan gieten.
  • Schijfjes appel in beslag leggen.
  • Pannenkoek voorzichtig aan beide kanten bakken (keren met behulp van deksel).
  • Op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken bakken.
  • Pannenkoeken in 4 punten snijden en deze dakpansgewijs op borden leggen.
  • Serveren met poedersuiker.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt