Appelpannenkoeken
INGREDIËNTEN:
- 200 g mix voor viergranen pannenkoeken (pak a 400 g)
- 450 ml melk
- 1 ei
- 2 appels
- 2 theelepels kaneel
- 50 g blanke rozijnen
- 25 g boter of margarine
- poedersuiker
BEREIDING:
- Pannenkoekmix in kom doen en al roerend met garde melk toevoegen.
- Ei erdoor kloppen.
- Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne schijfjes snijden.
- Kaneel en rozijnen door beslag roeren.
- In koekenpan kwart van boter verhitten.
- Kwart van beslag in koekenpan gieten.
- Schijfjes appel in beslag leggen.
- Pannenkoek voorzichtig aan beide kanten bakken (keren met behulp van deksel).
- Op dezelfde manier nog 3 pannenkoeken bakken.
- Pannenkoeken in 4 punten snijden en deze dakpansgewijs op borden leggen.
- Serveren met poedersuiker.