4 x Stamppot

Arretjescake


MATERIALEN:
  • handmixer
  • deegroller
  • cakeblik
  • bakpapier
INGREDIËNTEN:
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 50 g cacaopoeder
  • 200 g ongezouten roomboter
  • 200 g mariabiscuits
  • 50 g pure hagelslag
BEREIDEN:
  • Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 min. luchtig met een handmixer.
  • Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe.
  • Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur.
  • Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel.
  • Blijf roeren tot een egaal mengsel.
  • Doe de biscuits in een plastic zak of een schone theedoek.
  • Verkruimel ze door er met een deegroller overheen te rollen.
  • De kruimels moeten niet te fijn worden, ca. 1½ -2 cm.
  • Meng de kruimels door het cacaomengsel.
  • Leg een stuk bakpapier in het cakeblik en schep het mengsel erin.
  • Strijk glad en bestrooi met de hagelslag.
  • Laat minimaal 3 uur afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
Tip:
Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen met een verminderde weerstand, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Bewaartip:
Je kunt de arretjescake afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren.
Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt