Bietensalade met geitenkaas en appel
INGREDIËNTEN:
500 g gare kleine rode bietjes (eventueel uit pot)
1 grote appel, zoals Braeburn
scheutje citroensap
50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
100 g geitenkaas, verkruimeld
VOOR DE VINAIGRETTE:
2 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels hazelnoten- of walnotenolie
3 eetlepels extra vergine olijfolie
BEREIDING:
Voor de vinaigrette:
- Klop de balsamicoazijn en beide oliesoorten door elkaar in een kom
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Snijd de bietjes in vieren (tenzij je schijfjes uit een pot gebruikt).
- Draag evt. rubberhandschoenen om te voorkomen dat u vlekken op uw handen krijgt.
- Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis.
- Snijd de partjes in plakjes en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
- Schep de bietjes, appelschijfjes en hazelnoten door elkaar en verdeel ze over vier borden.
- Bestrooi de salade met de geitenkaas en sprenkel de vinaigrette erover.
- Serveer de salade meteen.