Bietensalade met geitenkaas en appel



INGREDIËNTEN:
  • 500 g gare kleine rode bietjes (eventueel uit pot)
  • 1 grote appel, zoals Braeburn
  • scheutje citroensap
  • 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 100 g geitenkaas, verkruimeld
VINAIGRETTE:
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels hazelnoten- of walnotenolie
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie

BEREIDING:

Voor de vinaigrette:
  1. Klop de balsamicoazijn en beide oliesoorten door elkaar in een kom
  2. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Salade:
  1. Snijd de bietjes in vieren (tenzij je schijfjes uit een pot gebruikt).
  2. Draag evt. rubberhandschoenen om te voorkomen dat u vlekken op uw handen krijgt.
  3. Snijd de appel in vieren en verwijder het klokhuis.
  4. Snijd de partjes in plakjes en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  5. Schep de bietjes, appelschijfjes en hazelnoten door elkaar en verdeel ze over vier borden.
  6. Bestrooi de salade met de geitenkaas en sprenkel de vinaigrette erover.
  7. Serveer de salade meteen.

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt