Broccoli-ei-kaasmuffins
INGREDIËNTEN:
150 g broccoli
100 g Cheddar Tophat
100 g halfgedroogde tomaatjes
15 g verse basilicum
5 middelgrote eieren
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min.
- Giet af en laat uitlekken.
- Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn.
- Klop de eieren los.
- Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout.
- Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.
- Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar.
- Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
- Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.
Bewaartip: Je kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.