4 x Stamppot

Broc­co­li-ei-kaas­muf­fins


INGREDIËNTEN
:
150 g broccoli
100 g Cheddar Tophat
100 g halfgedroogde tomaatjes
15 g verse basilicum
5 middelgrote eieren

BEREIDING:
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook 1 min.
  3. Giet af en laat uitlekken.
  4. Rasp de kaas, snijd de halfgedroogde tomaten in reepjes en de basilicumblaadjes fijn.
  5. Klop de eieren los.
  6. Voeg de geraspte cheddar, gesneden tomaatjes en ⅔ van het basilicum toe en meng door elkaar. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  7. Verdeel de broccoliroosjes over de muffinvorm en schenk het ei-kaasmengsel erover.
  8. Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin en gaar.
  9. Neem uit de oven en laat iets afkoelen.
  10. Verdeel de muffins over een schaal en bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.

Bewaartip: Je kunt de muffins ook een dag van de voren maken. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast.
Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt