Broccolisalade
INGREDIÉNTEN:
600 g broccoli
3 el walnootolie
2 sjalotjes (kleine) of 1 grote, in ringen gesneden
½ citroen (schoongeboend)
1 el pijnboompitten
1 krop Little Gem sla
BEREIDING:
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
- Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de roosjes in 2 min. gaar.
- Spoel de broccoli in een vergiet af met koud stromend water.
- Laat goed uitlekken
- Verwarm in een steelpan 1/3 van de walnootolie, schep de sjalotringen erdoor en fruit 2-3 min. heel zachtjes.
- Rasp 2 tl van de schil van de citroen.
- Pers de citroen uit.
- Klop de rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing.
- Breng op smaak met peper en eventueel uit.
- Schep de roosjes luchtig door de dressing.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.
- Was de little gem en sla uit.
- Snijd de bladeren in grove repen en leg op een platte schaal.
- Schep de broccolisalade erop en verdeel de sjalotringen erover.
- Bestrooi met pijnboomputte en (versgemalen) peper.