4 x Stamppot

Broc­co­li­sa­la­de


INGREDIÉNTEN
:
600 g broccoli
3 el walnootolie
2 sjalotjes (kleine) of 1 grote, in ringen gesneden
½ citroen (schoongeboend)
1 el pijnboompitten
1 krop Little Gem sla

BEREIDING:
  1. Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
  2. Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de roosjes in 2 min. gaar.
  3. Spoel de broccoli in een vergiet af met koud stromend water.
  4. Laat goed uitlekken
  5. Verwarm in een steelpan 1/3 van de walnootolie, schep de sjalotringen erdoor en fruit 2-3 min. heel zachtjes.
  6. Rasp 2 tl van de schil van de citroen.
  7. Pers de citroen uit.
  8. Klop de rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing.
  9. Breng op smaak met peper en eventueel uit.
  10. Schep de roosjes luchtig door de dressing.
  11. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.
  12. Was de little gem en sla uit.
  13. Snijd de bladeren in grove repen en leg op een platte schaal.
  14. Schep de broccolisalade erop en verdeel de sjalotringen erover.
  15. Bestrooi met pijnboomputte en (versgemalen) peper.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt