Broccolisalade
INGREDIÉNTEN:
BEREIDING:
- 600 g broccoli
- 3 el walnoot olie
- 2 sjalotjes (kleine) of 1 grote, in ringen gesneden
- ½ citroen (schoongeboend)
- 1 el pijnboompitten
- 1 krop Little Gem sla
BEREIDING:
- Snijd de broccoliroosjes van de stronk.
- Kook in een pan met ruim kokend water en wat zout de roosjes in 2 min. gaar.
- Spoel de broccoli in een vergiet af met koud stromend water.
- Laat goed uitlekken
- Verwarm in een steelpan 1/3 van de walnoot olie, schep de sjalot ringen erdoor en fruit 2-3 min. heel zachtjes.
- Rasp 2 tl van de schil van de citroen.
- Pers de citroen uit.
- Klop de rasp en sap met de rest van de olie tot een dressing.
- Breng op smaak met peper en eventueel uit.
- Schep de roosjes luchtig door de dressing.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.
- Was de little gem en sla uit.
- Snijd de bladeren in grove repen en leg op een platte schaal.
- Schep de broccolisalade erop en verdeel de sjalot ringen erover.
- Bestrooi met pijnboompitten en (versgemalen) peper.
