4 x Stamppot

Bur­ri­to met ge­bak­ken lin­zen & ro­mi­ge spits­kool­sa­la­de


INGREDIËNTEN
:
4 personen

2 rode uien
800 g linzen in blik
150 g zongedroogde tomaten
200 g groene olijven gevuld met citroen
750 g spitskool in een zak
100 g zuivelspread kruiden
8 tortillawraps
175 g geraspte Goudse jonge kaas

BEREIDING:
Snipper de uien.
Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet.
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Bewaar 2 el van de olie (per 4 personen).
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte.
Verhit de helft van de tomatenolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de ui 2 min.
Voeg de linzen, reepjes zongedroogde tomaten en olijven toe en bak nog ca. 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de rest van de tomatenolie in een hapjespan op middelhoog vuur.
Bak de spitskool ca. 3 min. Voeg de zuivelspread toe en meng erdoor.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de gebakken linzen en warme spitskoolsalade over de tortilla.
Bestrooi met de kaas.
Rol de tortilla’s op.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt