Friszoete sinaasappel-bietensalade
INGREDIËNTEN:
4 personen
4 personen
- 2 tl korianderzaad
- 95 g ongebrande hazelnoten
- 2 medium handsinaasappels (schoongeboend)
- 3 el traditionele olijfolie
- 200 g babybietjes naturel
- 400 g bloemkoolrijst
- 150 g koelverse burrata kazen
- ½ bakje tuinkers
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 3 min. op middelhoog vuur. Doe in de vijzel en stamp grof.
- Rooster in dezelfde koekenpan, zonder olie of boter, de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur.
- Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
- Rasp de oranje schil van een sinaasappel en schil de oranje en witte schil van beide vruchten.
- Snijd het vruchtvlees in plakken en vang het sap op.
- Klop de olie met de rasp tot een dressing en voeg het eventueel opgevangen sap toe.
- Breng op smaak met peper.
- Halveer de bietjes.
- Meng de bloemkoolrijst met de dressing.
- Verdeel over een grote platte schaal, verdeel de sinaasappel erover en leg de bietenhelften ertussen. Verdeel de burrata erover.
- Bestrooi met het korianderzaad en de hazelnoten.
- Verdeel de tuinkers erover en bestrooi met peper.
