Fris­zoe­te si­naas­ap­pel-bieten­sa­la­de



INGREDIËNTEN:
4 personen
  • 2 tl korianderzaad
  • 95 g ongebrande hazelnoten
  • 2 medium handsinaasappels (schoongeboend)
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 200 g babybietjes naturel
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 150 g koelverse burrata kazen
  • ½ bakje tuinkers
BEREIDING:
  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het korianderzaad 3 min. op middelhoog vuur. Doe in de vijzel en stamp grof.
  2. Rooster in dezelfde koekenpan, zonder olie of boter, de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur.
  3. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  4. Rasp de oranje schil van een sinaasappel en schil de oranje en witte schil van beide vruchten.
  5. Snijd het vruchtvlees in plakken en vang het sap op.
  6. Klop de olie met de rasp tot een dressing en voeg het eventueel opgevangen sap toe.
  7. Breng op smaak met peper.
  8. Halveer de bietjes.
  9. Meng de bloemkoolrijst met de dressing.
  10. Verdeel over een grote platte schaal, verdeel de sinaasappel erover en leg de bietenhelften ertussen. Verdeel de burrata erover.
  11. Bestrooi met het korianderzaad en de hazelnoten.
  12. Verdeel de tuinkers erover en bestrooi met peper.
Variatietip: Je kunt de babybietjes ook vervangen door gekookte bietjes. Snijd ze dan in dunne partjes.

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt