Hutspot
4 personen
- 1,5 kilo kruimige aardappel
- 400 g middelgrote uien
- 600 g winterpenen
- 75 g ongezouten roomboter
- 1½ liter water
- 100 ml halfvolle melk
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- peper en zout
- rookworst
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Snijd de uien in halve ringen.
- Schil de wortelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm.
- Verhit de helft van de boter in een ruime pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee.
- Voeg de aardappelen, het water, peper en zout toe en breng aan de kook.
- Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
- Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.
- Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.
- Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer met rookworst.