4 x Stamppot

Hutspot


INGREDIËNTEN:
4 personen
  • 1,5 kilo kruimige aardappel
  • 400 g middelgrote uien
  • 600 g winterpenen
  • 75 g ongezouten roomboter
  • 1½ liter water
  • 100 ml halfvolle melk
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • peper en zout
  • rookworst

BEREIDING:
  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  2. Snijd de uien in halve ringen.
  3. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm.
  4. Verhit de helft van de boter in een ruime pan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen toe en bak 2 min. mee.
  5. Voeg de aardappelen, het water, peper en zout toe en breng aan de kook.
  6. Laat 20 min. koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Giet af.
  7. Verwarm de melk op laag vuur, maar laat niet koken.
  8. Stamp de aardappelen en hutspotgroenten met de pureestamper tot puree.
  9. Voeg de melk, de rest van de boter en nootmuskaat toe en roer door de hutspot.
  10. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  11. Serveer met rookworst.


A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt