Kaaskoekjes uit de airfryer



INGREDIËNTEN:

Voor het deeg:
  • 180 gram gruyere, geraspt
  • 150 gram margarine
  • 100 ml room
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel milde paprika poeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel bakpoeder

Voor de afwerking:
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel melk
  • Maanzaad
  • Komijnzaad
  • Pistachenootjes, gehakt
  • Wit en zwart sesamzaad
  • Zout

BEREIDING:
  1. Doe de margarine, kaas, zout en paprikapoeder in een kom.
  2. Schenk de room hierbij en meng alles tot een gladde massa.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven je werkblad en maak een kuiltje.
  4. Kneed het kaasmengsel door de bloem en bakpoeder tot een deeg.
  5. Kneed zo kort mogelijk om te voorkomen dat het deeg taai wordt.
  6. Je kan dit ook in een keukenmachine doen.
  7. Rol het deeg uit tot 3 à 4 millimeter dikte en steek er mooie vormpjes van.
  8. Meng het losgeklopte ei met de melk en bestrijk de koekjes.
  9. Garneer ze met maanzaad, sesamzaad of zout.
  10. Leg de koekjes in de airfryer en bak ze af in 12 minuten op 170 graden.


TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt