Kaaskoekjes uit de airfryer
INGREDIËNTEN:
Voor het deeg:
Voor de afwerking:
BEREIDING:
Voor het deeg:
- 180 gram gruyere, geraspt
- 150 gram margarine
- 100 ml room
- 150 gram bloem
- 1 theelepel milde paprika poeder
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel bakpoeder
Voor de afwerking:
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel melk
- Maanzaad
- Komijnzaad
- Pistachenootjes, gehakt
- Wit en zwart sesamzaad
- Zout
BEREIDING:
- Doe de margarine, kaas, zout en paprikapoeder in een kom.
- Schenk de room hierbij en meng alles tot een gladde massa.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven je werkblad en maak een kuiltje.
- Kneed het kaasmengsel door de bloem en bakpoeder tot een deeg.
- Kneed zo kort mogelijk om te voorkomen dat het deeg taai wordt.
- Je kan dit ook in een keukenmachine doen.
- Rol het deeg uit tot 3 à 4 millimeter dikte en steek er mooie vormpjes van.
- Meng het losgeklopte ei met de melk en bestrijk de koekjes.
- Garneer ze met maanzaad, sesamzaad of zout.
- Leg de koekjes in de airfryer en bak ze af in 12 minuten op 170 graden.
