4 x Stamppot

Pannenkoeken met appel




INGREDIËNTEN:
  • 200 g 6 granen pannenkoekmix
  • 450 ml halfvolle melk
  • 1 middelgroot ei
  • 50 g blanke rozijnen
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 2 Elstar appels (of andere appel)
  • 25 g ongezouten roomboter

BEREIDING:
  • Doe de pannenkoekenmix in een kom.
  • Giet er steeds een beetje melk bij, roer dan elke keer met een garde.
  • Roer net zolang tot alles glad is.
  • Breek het ei boven het beslag en roer net zolang tot je het helemaal door het beslag hebt gemixt.
  • Doe de rozijnen en kaneel erbij en roer weer.
  • Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels.
  • Snij de appels in dunne plakjes. Je hoeft ze niet te schillen.
  • Doe een kwart van de boter in een koekenpan en zet die op het vuur.
  • Laat de boter smelten tot het borrelt.
  • Bedek de hele bodem van de pan met een dun laagje beslag.
  • Leg hier wat plakjes appel in.
  • Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten.
  • Als de bovenkant niet meer nattig is, til je de pannenkoek met een spatel een beetje op.
  • Is de onderkant bruin?
  • Steek dan de spatel helemaal onder de pannenkoek, til de pannenkoek op en draai 'm om.
  • Blijf stap 4 t/m 6 herhalen dit herhalen totdat je beslag op is.
  • Houd je pannenkoeken lekker warm door ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 graden te bewaren.
  • Lekker om te bestrooien met poedersuiker.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt