Pannenkoeken met appel
INGREDIËNTEN:
- 200 g 6 granen pannenkoekmix
- 450 ml halfvolle melk
- 1 middelgroot ei
- 50 g blanke rozijnen
- 2 tl gemalen kaneel
- 2 Elstar appels (of andere appel)
- 25 g ongezouten roomboter
BEREIDING:
- Doe de pannenkoekenmix in een kom.
- Giet er steeds een beetje melk bij, roer dan elke keer met een garde.
- Roer net zolang tot alles glad is.
- Breek het ei boven het beslag en roer net zolang tot je het helemaal door het beslag hebt gemixt.
- Doe de rozijnen en kaneel erbij en roer weer.
- Haal met een appelboor het klokhuis uit de appels.
- Snij de appels in dunne plakjes. Je hoeft ze niet te schillen.
- Doe een kwart van de boter in een koekenpan en zet die op het vuur.
- Laat de boter smelten tot het borrelt.
- Bedek de hele bodem van de pan met een dun laagje beslag.
- Leg hier wat plakjes appel in.
- Bak de pannenkoek ongeveer 3 minuten.
- Als de bovenkant niet meer nattig is, til je de pannenkoek met een spatel een beetje op.
- Is de onderkant bruin?
- Steek dan de spatel helemaal onder de pannenkoek, til de pannenkoek op en draai 'm om.
- Blijf stap 4 t/m 6 herhalen dit herhalen totdat je beslag op is.
- Houd je pannenkoeken lekker warm door ze in een ovenschaal in een voorverwarmde oven op 150 graden te bewaren.
- Lekker om te bestrooien met poedersuiker.