Parelcouscous salade met granaatappel, munt en amandel
INGREDIËNTEN:
250 gr parelcouscous
40 gr amandelen
100 gr granaatappelpitjes
1 courgette
2 takjes verse munt
80 gr cranberries
1 limoen
1 el olijfolie
zout
BEREIDING:
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezout water.
- Giet af en laat afkoelen.
- Hak amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur.
- Roer regelmatig tot de randen van de amandelen goudbruin zijn.
- Haal de amandelen uit de pan en laat afkoelen.
- Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in plakjes van een halve centimeter dik. Verwarm de olijfolie in de pan en bak de courgette lichtbruin op middelhoog vuur.
- Laat afkoelen.
- Snijd de verse munt fijn.
- Mix de couscous met de verse munt, amandelen, granaatappelpitjes, courgette en cranberries.
- Bewaar in de koelkast of besprenkel met limoen en serveer direct.