Stamppot rode bieten met geitenkaas en notentopping
INGREDIËNTEN:
4 personen
1 kg kruimige aardappel
4 takjes verse tijm
75 g ongezouten walnoten
25 g pompoenpitten
75 g geroosterde amandelen
150 g belegen geitenkaas
200 ml halfvolle melk
800 g geraspte bietjes
BEREIDING:
- Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook met de takjes tijm en eventueel zout in 20 min. gaar.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten en pompoenpitten 4 min. op middelhoog vuur.
- Laat afkoelen op een bord, meng met de amandelen en hak grof.
- Snijd de geitenkaas in blokjes van een ½ cm.
- Verwarm de melk samen met de bietjes op laag vuur.
- Giet de aardappelen af.
- Verwijder de tijm en stamp de aardappelen met de pureestamper fijn.
- Voeg de melk en bietjes toe, roer de kaas erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het noten-pittenmengsel.