Tomatensalade met mozzarella en basilicum



INGREDIËNTEN:
  • 4 trostomaten
  • 250 gr cherrytomaatjes, gele tomaatjes en/of snacktomaatjes
  • 1 rode ui
  • 2 zakjes mozzarellabolletjes (of twee keer witte saladekaas in blokjes)
  • Verse blaadjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijn-azijn
  • 1 thl oregano
  • Snufje peper en zout
BEREIDING:
  1. Snijd de tomaten en kleine tomaatjes in partjes.
  2. Snijd de ui in dunne ringetjes. Laat de mozzarellabolletjes (of witte saladekaas) uitlekken.
  3. Meng de olijfolie met de oregano, witte wijn azijn, peper en zout.
  4. Schep de tomaten, ui en mozzarella door elkaar en besprenkel met de dressing.
  5. Verdeel op het laatst de blaadjes basilicum er over.


TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt