Veggie mac ‘n’ cheese
INGREDIËNTEN:
4 personen
1 bloemkool
4 el milde olijfolie
½ tl gemalen nootmuskaat
300 g penne rigate
3 el tarwebloem
300 ml volle melk
175 g geraspte Goudse oude kaas 48+
kruidenbouillonblokje
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm.
- Snijd de stronk in stukjes van 2 cm.
- Verdeel de roosjes en stukjes stronk over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verdeel ⅖ van de olie, de nootmuskaat, peper en eventueel zout erover en meng goed.
- Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
- Laat de oven aan.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.
- Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen.
- Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe.
- Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
- Laat al roerend 2-3 min. zachtjes koken.
- Voeg 100 g kaas toe (per 4 personen), laat smelten en roer door.
- Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de pasta af.
- Meng de bloemkool en de kaassaus erdoor en schep in de ovenschaal.
- Bestrooi met de rest van de kaas en laat in de oven in ca. 5 min. goudbruin kleuren.