4 x Stamppot

Veg­gie mac ‘n’ chee­se


INGREDIËNTEN:

4 personen
1 bloemkool
4 el milde olijfolie
½ tl gemalen nootmuskaat
300 g penne rigate
3 el tarwebloem
300 ml volle melk
175 g geraspte Goudse oude kaas 48+
kruidenbouillonblokje

BEREIDING:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de bloemkool in roosjes van 3 cm.
  • Snijd de stronk in stukjes van 2 cm.
  • Verdeel de roosjes en stukjes stronk over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel ⅖ van de olie, de nootmuskaat, peper en eventueel zout erover en meng goed.
  • Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
  • Laat de oven aan.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de rest van de olie in een steelpan met dikke bodem op laag vuur.
  • Meng de bloem erdoor en laat op laag vuur 3 min. garen.
  • Voeg al roerend met een garde de melk in scheuten toe.
  • Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.
  • Laat al roerend 2-3 min. zachtjes koken.
  • Voeg 100 g kaas toe (per 4 personen), laat smelten en roer door.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Giet de pasta af.
  • Meng de bloemkool en de kaassaus erdoor en schep in de ovenschaal.
  • Bestrooi met de rest van de kaas en laat in de oven in ca. 5 min. goudbruin kleuren.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt