4 x Stamppot

Zoe­te-aard­ap­pelfriet met ve­ga­bur­gers


INGREDIËNTEN
:
4 personen

800 g ovenfriet zoete aardappel
2 tl vadouvan
5 el milde olijfolie
4 pompoen-tijmburgers (AH)
4 hamburgerbroodjes
800 g verse spinazie
1 bosui
1 el mangochutney

BEREIDING:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Bestrooi de friet met de vadouvan en eventueel zout en besprenkel met 4/5 van de olie.
  3. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
  4. Bak de pompoen-tijmburgers de laatste 8 min. op een rooster onder de friet in de oven.
  5. Leg de laatste 4 min. de hamburgerbroodjes erbij.
  6. Verhit in die laatste 4 min. de rest van de olie in een koekenpan, laat de spinazie in delen slinken.
  7. Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
  8. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  9. Snijd de broodjes open en beleg ze achtereenvolgens met wat spinazie, een pompoen-tijmburger en de mangochutney.
  10. Bestrooi de friet met de bosui en serveer met de burgers.
  11. Serveer de rest van de spinazie apart erbij.

Printer icoon
Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt