Zoete-aardappelfriet met vegaburgers
INGREDIËNTEN:
4 personen
800 g ovenfriet zoete aardappel
2 tl vadouvan
5 el milde olijfolie
4 pompoen-tijmburgers (AH)
4 hamburgerbroodjes
800 g verse spinazie
1 bosui
1 el mangochutney
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Bestrooi de friet met de vadouvan en eventueel zout en besprenkel met 4/5 van de olie.
- Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 25 min. goudgeel en gaar. Schep halverwege om.
- Bak de pompoen-tijmburgers de laatste 8 min. op een rooster onder de friet in de oven.
- Leg de laatste 4 min. de hamburgerbroodjes erbij.
- Verhit in die laatste 4 min. de rest van de olie in een koekenpan, laat de spinazie in delen slinken.
- Doe de spinazie in een vergiet en laat uitlekken.
- Snijd de bosui in dunne ringetjes.
- Snijd de broodjes open en beleg ze achtereenvolgens met wat spinazie, een pompoen-tijmburger en de mangochutney.
- Bestrooi de friet met de bosui en serveer met de burgers.
- Serveer de rest van de spinazie apart erbij.