Jacket Potatoes met crème fraîche en kaas
INGREDIËNTEN:
- 4 grote vastkokende aardappels (schoongeboend)
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 milliliter zure room of
- 125 milliliter crème fraîche
- 100 gram belegen kaas (geraspt)
- 1 kleine rode ui (gesnipperd)
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de aardappels rondom met olijfolie. Leg ze in den ovenschaal of op een bakplaat en gaar 35-40 minuten in het midden van de oven.
- Meng de zure room met 50 gram geraspte belegen kaas, de rode ui, zout en peper. Neem de aardappels uit de oven. Verwarm de ovengrill.
- Snijd van de aardappels horizontaal een kapje af en schep het aardappelkruim tot circa 2 cm van de rand eruit. Schep het kruim door het roommengsel en vul de uitgeholde aardappels royaal ermee. Leg de aardappels weer terug in de ovenschaal of op de bakplaat. Bestrooi met de rest van de kaas en gratineer niet te dicht onder de ovengrill, tot de kaas smelt.