4 x Stamppot

Franse uiensoep




INGREDIËNTEN:
  • 800 gram middelgrote uien
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 eetlepel tarwebloem
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 1.25 liter kokend water
  • 4 eetlepels cognac
  • 4 takjes tijm
  • half afbakstokbrood
  • afbakstokbrood
  • 150 gram Zwitserse Gruyère
BEREIDING:
  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit de boter in een ruime pan met dikke bodem en laat de ui op middelhoog vuur in 40 min. karamelliseren. Schep regelmatig om. Bestrooi de ui met de bloem, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak al omscheppend 3 min.
  2. Los de bouillontabletten op in het kokend water en voeg samen met de cognac toe aan de ui. Haal de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Breng de soep aan de kook en laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken.
  3. Zet de ovengrill aan. Snijd het stokbrood in 4 schuine sneetjes, leg op een met bakpapier beklede bakplaat en gril in ca. 5 min. lichtbruin.
  4. Schep de soep in kommen. Leg in elke kom een sneetje stokbrood. Rasp de kaas en verdeel over de sneetjes. Zet ca. 5 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.


Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt