Salzburger daslook knödel
INGREDIËNTEN:
- 400 g sneetjes brood (Knödelbrood)
- 250 ml melk (lauwarm)
- 1 bos daslook (ongeveer 140 gram)
- 4 stuks eieren (losgeklopt)
- 1 stuk ui
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- 1 snufje nootmuskaat (geraspt)
- 1 theelepel boter (voor de pan)
BEREIDING:
- Week de sneetjes brood (= knödelbrood) in de melk
- Daarna voorzichtig de losgeklopte eieren erdoor scheppen. Het mengsel een paar minuten laten staan zodat het brood mooi zacht wordt.
- Ondertussen snipper je de ui, bak lichtbruin in een pan met boter
- Roer vervolgens de gebakken ui door het broodmengsel en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Was de daslook, en snij fijn. Meng de daslook goed door het broodmengsel.
- Vorm nu met natte handen 6-8 knödel (afhankelijk van de grootte) en laat ze 30 minuten rusten. Is het mengsel te zacht, bind het dan met wat bloem of broodkruim.
- Breng ondertussen een grote pan met gezouten water aan de kook en laat de knödel daarin zachtjes garen – zodra ze boven komen drijven, nog ongeveer 5-10 minuten laten doorgaren.
- Zodra de knödels boven blijven drijven, zijn ze gaar en kunnen ze met een schuimspaan uit het water gehaald en geserveerd worden.