Bolognese saus Carla
- 800 gr rundergehakt
- 2 uien, gesnipperd
- 4 tomaten, in blokjes gesneden
- 2 blikken tomatenblokjes op sap (met kruiden-variant)
- 1 groot blikje tomatenpuree
- Komijn (gemalen)
- 4 laurierblaadjes
- Koriander (gemalen)
- Chilipoeder
- 2 bouillonblokjes (Italiaanse kruiden-variant)
- Peper en zout
- Geraspte kaas (eventueel)
- Spaghetti, of penne, of farfalle
BEREIDING:
- Rul het gehakt fijn en bak aan, kruid met peper en zout tijdens het rullen
- Voeg de gesnipperde uien toe en bak mee
- Voeg de 2 bouillonblokjes toe en bak mee
- Voeg de blikken tomatenblokjes en het blikje tomatenpuree toe
- Voeg de laurierbladen toe (knak ze door, of breek ze in tweeƫn zodat de smaak beter vrijkomt)
- Voeg komijn en korianderpoeder toe naar smaak
- Voeg de gesneden tomaten toe
- Voeg een mespunt chilipoeder toe, proeven of het goed smaakt en of je nog ergens iets van wilt toevoegen
- Laat alles nog even doorpruttelen
- Serveer met geraspte kaas
Van: Carla