4 x Stamppot

Bolognese saus Carla



INGREDIƋNTEN:
- voor 6 personen -
  • 800 gr rundergehakt
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 blikken tomatenblokjes op sap (met kruiden-variant)
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • Komijn (gemalen)
  • 4 laurierblaadjes
  • Koriander (gemalen)
  • Chilipoeder
  • 2 bouillonblokjes (Italiaanse kruiden-variant)
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas (eventueel)
  • Spaghetti, of penne, of farfalle
BEREIDING:
  1. Rul het gehakt fijn en bak aan, kruid met peper en zout tijdens het rullen
  2. Voeg de gesnipperde uien toe en bak mee
  3. Voeg de 2 bouillonblokjes toe en bak mee
  4. Voeg de blikken tomatenblokjes en het blikje tomatenpuree toe
  5. Voeg de laurierbladen toe (knak ze door, of breek ze in tweeƫn zodat de smaak beter vrijkomt)
  6. Voeg komijn en korianderpoeder toe naar smaak
  7. Voeg de gesneden tomaten toe
  8. Voeg een mespunt chilipoeder toe, proeven of het goed smaakt en of je nog ergens iets van wilt toevoegen
  9. Laat alles nog even doorpruttelen
  10. Serveer met geraspte kaas
Van: Carla

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt