English Jacket Potatoes
INGREDIËNTEN:
- Grote vastkokende aardappelen
- Kaas
- Boter
- Zout
- Farmer salade
- Eventueel bieslook, of peterselie voor garnering
BEREIDING:
- Prik met een vork gaatjes helemaal rondom in de aardappellen (zo garen ze beter en dit voorkomt dat ze kapot gaan in de oven),
- Snijd een kruis in de bovenkant (inkerven) (zo raken ze stoom kwijt en worden ze zachter van binnen)
- Bak ze in de oven op 200 graden gedurende 5 kwartier (ze zullen niet aanbranden, de schil wordt juist crispy)
- Haal ze uit de oven, kerf het kruis wat dieper, besprenkel licht met wat zout, en zet ze nog even terug in de oven voor 10 minuten.
- Serveer ze met boter erover en besprenkel ze met geraspte kaas. Garneer eventueel met in kleine ringetjes gesneden bieslook of kleingesneden verse peterselie.
Van: Jake