Oranje Tompouce
INGREDIËNTEN:
- 10 stuks
- 10 stuks
- 10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 300 gr plantaardige mix voor banketbakkersroom
- 500 ml Blue Band Finesse 31%
- 100 ml sojamelk
- 150 gr poedersuiker
- 4 el wortelsap
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, zodat je 20 rechthoeken krijgt. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik met een vorm gaatjes in elke rechthoek. Plaats een extra bakplaat bovenop om het deeg plat te houden.
- Bak het bladerdeeg 10 minuten in de oven. Haal de bovenste bakplaat er voorzichtig vanaf en bak nog 5-10 minuten tot goudbruin. Druk indien nodig voorzichtig aan met een ovenhandschoen om het plat te houden en laat het bladerdeeg afkoelen.
- Klop de plantaardige mix voor banketbakkersroom op met de Blue Band Finesse 31%. Voeg beetje bij beetje de sojamelk toe om de mix tot de gewenste dikte te brengen.
- Meng de poedersuiker met het wortelsap tot een glazuur. Voeg eventueel extra vloeistof toe als het mengsel te dik is, of meer poedersuiker als het te dun is.
- Besmeer 10 plakjes bladerdeeg met de zelfgemaakte banketbakkersroom. Leg hier de overige 10 plakjes bladerdeeg bovenop en bestrijk de bovenkant met het oranje glazuur.
Van: BlueBand