Uiringen uit de airfryer
INGREDIËNTEN:
- 2 grote uien (in ringen gesneden)
- 100 gram bloem
- 2 eieren (losgeklopt)
- 100 gram paneermeel (of panko voor extra crunch)
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper (naar smaak)
- 1 eetlepel olijfolie (voor over de uienringen)
BEREIDING:
- Snijd de uien in plakken van ongeveer 1 cm dik en duw de ringen voorzichtig los van elkaar.
- Doe de bloem in een kom, de losgeklopte eieren in een tweede kom en meng in een derde kom het paneermeel met paprikapoeder, zout en peper.
- Haal elke uienring eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Druk licht aan zodat de coating goed hecht.
- Spray of bestrijk de gepaneerde uienringen licht met olijfolie voor een goudbruine korst.
- Leg de uienringen in een enkele laag in het mandje van de airfryer. Bak ze 8-10 minuten op 200 graden tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud halverwege even om. Tip: leg ovenpapier met een paar gaatjes erin op de bodem van het mandje.