4 x Stamppot

Avocadotoast met spinazie



INGREDIËNTEN:
  • 2 sneetjes volkorenbrood (of naar keuze)
  • 1 rijpe avocado
  • Handjevol verse spinazieblaadjes (babyspinazie is ideaal)
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: chilivlokken of sesamzaad
BEREIDING:
  1. Rooster de sneetjes brood tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  2. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een kom.
  3. Prak het met een vork tot een grove puree.
  4. Voeg citroensap, een snufje zout en eventueel wat zwarte peper toe.
  5. Smeer de avocado over de getoaste sneetjes brood.
  6. Verdeel de verse spinazieblaadjes erover.
  7. Bestrooi met extra zwarte peper.
  8. Voeg eventueel andere toppings toe (zie tips hieronder).
Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt