Nutellacake uit de airfryer
INGREDIËNTEN:
- 120 gr roomboter op kamertemperatuur
- 120 gr suiker
- 2 eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel (of 200gr bloem met een theelepel bakpoeder)
- snufje zout
- 50 ml melk
- 70 gr nutella (ongeveer 4 eetlepels)
- 1 tl vanille-extract
- eventueel hazelnoten voor garneren
BEREIDING:
- Vet het bakblik in (airfryer of oven)
- Mix de boter luchtig met de suiker
- Voeg de eieren één voor één toe, goed mixen na elk ei
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met zout erbij en spatel dit voorzichtig door het beslag
- Meng de melk en het vanille extract erdoor
- Meng de Nutella erdoor
- Schep het beslag in de vorm
- Bak 40 minuten op 160°C (check met prikker). Zo niet gaar, bak 5-10 minuten langer.
- Eventueel kan je de bovenkant van de cake voor het serveren nog bestrijken met een laagje nutella en hazelnoten.