Pompoensoep
Deze soep is een eenvoudige snellere variant. Je gebruikt pompoenblokjes uit de koeling in plaats van een hele pompoen die je zelf nog moet snijden.
INGREDIËNTEN:
- 600 g pompoenblokjes (uit de koeling of diepvries)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 wortel, in plakjes
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 tl kerriepoeder (optioneel, voor extra smaak)
- 2 el olijfolie of boter
- Zout en peper naar smaak
- Scheutje (plantaardige) room of kokosmelk (optioneel)
- Pompoenpitten of croutons als topping (optioneel)
BEREIDING:
- Verhit de olie of boter in een soeppan. Fruit de ui op middelhoog vuur tot hij glazig is (± 3 minuten).
- Doe de wortel, aardappel en pompoenblokjes erbij. Roerbak 3-5 minuten mee. Voeg eventueel kerriepoeder toe en bak kort mee.
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes koken met de deksel op de pan, zo’n 20 minuten, tot alle groenten gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water of bouillon toe.
- Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje room of kokosmelk toe voor extra romigheid.
- Serveer warm met eventueel wat pompoenpitten, verse kruiden of croutons als topping.