4 x Stamppot

Pompoensoep



Deze soep is een eenvoudige snellere variant. Je gebruikt pompoenblokjes uit de koeling in plaats van een hele pompoen die je zelf nog moet snijden.

INGREDIËNTEN:
  • 600 g pompoenblokjes (uit de koeling of diepvries)
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 1 liter groentebouillon 
  • 1 tl kerriepoeder (optioneel, voor extra smaak)
  • 2 el olijfolie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Scheutje (plantaardige) room of kokosmelk (optioneel)
  • Pompoenpitten of croutons als topping (optioneel)
BEREIDING:
  1. Verhit de olie of boter in een soeppan. Fruit de ui op middelhoog vuur tot hij glazig is (± 3 minuten).
  2. Doe de wortel, aardappel en pompoenblokjes erbij. Roerbak 3-5 minuten mee. Voeg eventueel kerriepoeder toe en bak kort mee.
  3. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep zachtjes koken met de deksel op de pan, zo’n 20 minuten, tot alle groenten gaar zijn.
  4. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra water of bouillon toe.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje room of kokosmelk toe voor extra romigheid.
  6. Serveer warm met eventueel wat pompoenpitten, verse kruiden of croutons als topping.
Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt