Traditionele Oostenrijkse zuurkool
INGREDIĆNTEN:
- 500 g zuurkool (uit een zakje)
- 1 kleine ui, fijn gesnipperd
- 1 eetlepel boter
- 1 laurierblad
- jeneverbesjes
- 1 theelepel karwijzaad (optioneel)
- 100 ml water of bouillon
- 1 kleine appel, geraspt (voor zachte zoetigheid)
- Zout en peper naar smaak
- (Optioneel) 1 theelepel suiker of honing
BEREIDING:
- Spoel de zuurkool kort af in een zeef als je de smaak wat milder wilt. Laat goed uitlekken.
- Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui zachtjes tot deze glazig is.
- Voeg de zuurkool toe, samen met het laurierblad, de jeneverbessen, karwijzaad, geraspte appel en het water of bouillon.
- Breng aan de kook, zet dan het vuur laag, dek af en laat 30–40 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
- Breng op smaak met zout, peper en eventueel een klein beetje suiker of honing als het te zuur is naar je smaak.
- Verwijder het laurierblad voor het serveren.