4 x Stamppot

Traditionele Oostenrijkse zuurkool



INGREDIƋNTEN:
  • 500 g zuurkool (uit een zakje)
  • 1 kleine ui, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel boter
  • 1 laurierblad
  • jeneverbesjes
  • 1 theelepel karwijzaad (optioneel)
  • 100 ml water of bouillon
  • 1 kleine appel, geraspt (voor zachte zoetigheid)
  • Zout en peper naar smaak
  • (Optioneel) 1 theelepel suiker of honing
BEREIDING:
  1. Spoel de zuurkool kort af in een zeef als je de smaak wat milder wilt. Laat goed uitlekken.
  2. Verhit de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Fruit de ui zachtjes tot deze glazig is.
  4. Voeg de zuurkool toe, samen met het laurierblad, de jeneverbessen, karwijzaad, geraspte appel en het water of bouillon.
  5. Breng aan de kook, zet dan het vuur laag, dek af en laat 30–40 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
  6. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een klein beetje suiker of honing als het te zuur is naar je smaak.
  7. Verwijder het laurierblad voor het serveren.
Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt