Vegetarische groentenragout
- 250 gr kastanjechampignons in plakjes
- 75 gr roomboter
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 50 gr bloem
- versgemalen peper en zeezout
- 500 ml paddenstoelenbouillon
- 1 el vers gehakte peterselie
- 1/2 tl vers gehakte tijm
BEREIDING:
- Smelt 25 gr van de 75 gr roomboter in een koekenpan of wok en bak de champignons in ca 3 minuten.
- Schep de champignons uit de pan en leg ze even apart op een bord.
- Smelt de rest van de roomboter in dezelfde pan en fruit op laag vuur het sjalotje tot het glazig is.
- Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde, bak ca 3 minuten tot de bloem een beetje zanderig ziet.
- Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed door.
- Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren tot de ragout mooi glad is.
- Voeg de champignons, peterselie en tijm toe en roer goed door elkaar.
- Breng de ragout op smaak met versgemalen peper en een snufje zout.