4 x Stamppot

Vegetarische groentenragout


INGREDIËNTEN:
  • 250 gr kastanjechampignons in plakjes
  • 75 gr roomboter
  • 1 sjalotje fijngesnipperd
  • 50 gr bloem
  • versgemalen peper en zeezout
  • 500 ml paddenstoelenbouillon
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • 1/2 tl vers gehakte tijm
BEREIDING:
  1. Smelt 25 gr van de 75 gr roomboter in een koekenpan of wok en bak de champignons in ca 3 minuten.
  2. Schep de champignons uit de pan en leg ze even apart op een bord.
  3. Smelt de rest van de roomboter in dezelfde pan en fruit op laag vuur het sjalotje tot het glazig is.
  4. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde, bak ca 3 minuten tot de bloem een beetje zanderig ziet.
  5. Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed door.
  6. Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren tot de ragout mooi glad is.
  7. Voeg de champignons, peterselie en tijm toe en roer goed door elkaar.
  8. Breng de ragout op smaak met versgemalen peper en een snufje zout.

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt