Basisrecept vanillecake
INGREDIËNTEN:
- 200 gr gezouten roomboter
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr kristalsuiker
- 8 gr vanillesuiker (zakje) of een theelepel vanilleextract (flesje)
- 4 eieren (M)
- sufje fijn zout
BEREIDING:
- Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 175 graden
- Mix in een kom de boter, vanillesuiker of vanillextract en de suiker tot een romig mengsel
- Voeg één voor één de eieren toe, na elk ei mixen tot het mengsel glad is
- Voeg het zelfrijzende bakmeel toe door een zeef en voeg een snufje zout toe. Mixen totdat het een glad beslag is geworden
- Doe het beslag in de cakevorm
- Bak de cake gedurende 60 minuten op 175 graden. Check of hij gaar is door een satéprikker in de cake te prikken. Als hij er droog uitkomt is de cake gaar. Is het stokje nog nattig dan nog 5 minuten extra bakken
- Na het bakken even laten staan in de vorm, en daaarna uit de vorm halen. Laat de cake nog even afkoelen voordat je hem aansnijd.