Noedels Yakisoba stijl zoals bij Kaufland
Noodles:
- 250 / 300 g gele tarwenoodles (Yakisoba noodles of chow mein noedels). Let op: Géén rijstnoedels, die zijn te wit en anders van structuur.
Groenten:
- 1 wortel, in dunne sliertjes (juliennes). Je kan ook in de supermarkt juliennes sliertjes in een zakje kopen)
- ½ prei (alleen het lichte deel), dun gesneden
- ½ ui, dun gesneden
- Optioneel: wat witte kool of taugé als je wilt het een iets vollere variant wordt
Sausmengsel mild:
- 2 el sojasaus
- 1 el suiker
- ½ el sesamolie
- een paar druppels donkere sojasaus (voor kleur, optioneel)
- klein scheutje water (10-20 ml, om het niet te zout te maken)
Olie:
- 1½ el zonnebloem- of wokolie
BEREIDING:
- Noedels voorbereiden
Kook of week ze kort volgens de verpakking (vaak maar 2-3 minuten). Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Tip: Meng een klein beetje olie door de noedels zodat ze niet aan elkaar kleven. - Wok voorverwarmen
Zet een wok of grote koekenpan op hoge hitte. Doe er wat olie in. - Groenten wokken
Voeg eerst de ui toe, daarna wortel en prei. Roerbak 2–3 minuten tot het geurt maar nog knapperig is. - Noedels erbij
Voeg de noedels toe, wok alles goed door (eventueel met 1 el water zodat ze loskomen). - Saus toevoegen
Giet de saus erover, roer goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Laat nog 1–2 minuten bakken tot de saus licht inkookt en de noedels glanzen. - Serveren
Tip voor “die typische smaak”
-
In veel van de noedelkraampjes gebruiken ze een lichte Yakisoba-saus uit fles (zoals van Otafuku of Kikkoman).
Die kun je bij de Kaufland/Asia Shop kopen — zoek op “Yakisoba Sauce” of “Japanische Bratnudeln Sauce”.
