Noedels Yakisoba stijl zoals bij Kaufland


INGREDIËNTEN:

Noodles:
  • 250 / 300 g gele tarwenoodles (Yakisoba noodles of chow mein noedels). Let op: Géén rijstnoedels, die zijn te wit en anders van structuur.
Groenten:
  • 1 wortel, in dunne sliertjes (juliennes). Je kan ook in de supermarkt juliennes sliertjes in een zakje kopen)
  • ½ prei (alleen het lichte deel), dun gesneden
  • ½ ui, dun gesneden
  • Optioneel: wat witte kool of taugé als je wilt het een iets vollere variant wordt
Sausmengsel mild:
  • 2 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • ½ el sesamolie
  • een paar druppels donkere sojasaus (voor kleur, optioneel)
  • klein scheutje water (10-20 ml, om het niet te zout te maken)
Olie:
  • 1½ el zonnebloem- of wokolie
BEREIDING:
  1. Noedels voorbereiden
    Kook of week ze kort volgens de verpakking (vaak maar 2-3 minuten). Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Tip: Meng een klein beetje olie door de noedels zodat ze niet aan elkaar kleven.
  2. Wok voorverwarmen
    Zet een wok of grote koekenpan op hoge hitte. Doe er wat olie in.
  3. Groenten wokken
    Voeg eerst de ui toe, daarna wortel en prei. Roerbak 2–3 minuten tot het geurt maar nog knapperig is.
  4. Noedels erbij
    Voeg de noedels toe, wok alles goed door (eventueel met 1 el water zodat ze loskomen).
  5. Saus toevoegen
    Giet de saus erover, roer goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
    Laat nog 1–2 minuten bakken tot de saus licht inkookt en de noedels glanzen.
  6. Serveren

Tip voor “die typische smaak”

  • In veel van de noedelkraampjes gebruiken ze een lichte Yakisoba-saus uit fles (zoals van Otafuku of Kikkoman).
    Die kun je bij de Kaufland/Asia Shop kopen — zoek op “Yakisoba Sauce” of “Japanische Bratnudeln Sauce”.


TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt