4 x Stamppot

Perziktaartjes van bladerdeeg


INGREDIËNTEN:
  • 1 blik perziken (uitgelekt)
  • 1 rol vers bladerdeeg (of plakjes uit de vriezer, ontdooid)
  • 2 el abrikozenjam (optioneel: honing)
  • 1 tl kaneel
  • 1 el suiker (liefst rietsuiker voor een karamellaagje)
  • 1 losgeklopt ei (voor bestrijken)
Eventueel: slagroom of vanille-ijs voor erbij

BEREIDING:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de perzikhelften in dunne plakjes. Dep ze droog met keukenpapier..
  3. Bestrijk 6 plakjes bladerdeeg met een dun laagje abrikozenjam.
  4. Leg in een waaier een paar plakjes perzik in het midden.
  5. Bestrooi lichtjes met kaneel en suiker.
  6. Bestrijk de randjes van het deeg met losgeklopt ei.
  7. Bak 15–20 minuten tot het deeg mooi goudbruin en knapperig is.
  8. Serveren:
    Warm serveren met eventueel een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt