Perziktaartjes van bladerdeeg
INGREDIËNTEN:
- 1 blik perziken (uitgelekt)
- 1 rol vers bladerdeeg (of plakjes uit de vriezer, ontdooid)
- 2 el abrikozenjam (optioneel: honing)
- 1 tl kaneel
- 1 el suiker (liefst rietsuiker voor een karamellaagje)
- 1 losgeklopt ei (voor bestrijken)
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de perzikhelften in dunne plakjes. Dep ze droog met keukenpapier..
- Bestrijk 6 plakjes bladerdeeg met een dun laagje abrikozenjam.
- Leg in een waaier een paar plakjes perzik in het midden.
- Bestrooi lichtjes met kaneel en suiker.
- Bestrijk de randjes van het deeg met losgeklopt ei.
- Bak 15–20 minuten tot het deeg mooi goudbruin en knapperig is.
Serveren:
Warm serveren met eventueel een toef slagroom of een bolletje vanille-ijs.