4 x Stamppot

Vegetarische Pasta 'Carbonara' met kastanjechampignons



INGREDIËNTEN:
  • 200 g spaghetti (of linguine)
  • 200 g kastanjechampignons (in kleine blokjes of dunne reepjes gesneden)
  • 2 eieren (liefst 1 heel + 1 eidooier, voor extra romigheid)
  • 25 rg Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 25 gr Pecorino Romana kaas, 
  • 1 teentje knoflook, geplet maar niet fijngehakt (voor mee te bakken)
  • 1 el olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper (ruim!)
  • Zout naar smaak

BEREIDING:

1. Pasta koken
  • Kook de spaghetti  in ruim gezouten water al dente. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten.
2. Champignons bakken
  • Verhit olijfolie in een grote koekenpan.
  • Voeg de geplette knoflook toe en bak kort voor het aroma, verwijder daarna.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze op hoog vuur tot ze mooi goudbruin en een beetje krokant worden. Breng op smaak met zwarte peper en een snufje zout.
3. Eimengsel maken
  • Klop het eerste ei en van het tweede ei alleen de eidooier los in een kom.
  • Meng er de geraspte kaas doorheen en royaal zwarte peper. Dit moet een romige, dikke sausbasis worden.
4. Samenvoegen
  • Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met champignons. Zet het vuur laag (of uit).
  • Giet het eimengsel eroverheen en meng snel, zodat de saus romig wordt door de warmte van de pasta maar niet stolt tot roerei.
  • Als het te dik is, roer er een scheutje van het bewaarde kookvocht doorheen.
5. Serveren
  • Serveer direct, bestrooid met extra kaas en zwarte peper.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt