Vegetarische Pasta 'Carbonara' met kastanjechampignons
INGREDIËNTEN:
- 200 g spaghetti (of linguine)
- 200 g kastanjechampignons (in kleine blokjes of dunne reepjes gesneden)
- 2 eieren (liefst 1 heel + 1 eidooier, voor extra romigheid)
- 25 rg Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 25 gr Pecorino Romana kaas,
- 1 teentje knoflook, geplet maar niet fijngehakt (voor mee te bakken)
- 1 el olijfolie
- Versgemalen zwarte peper (ruim!)
- Zout naar smaak
BEREIDING:
1. Pasta koken
- Kook de spaghetti in ruim gezouten water al dente. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten.
- Verhit olijfolie in een grote koekenpan.
- Voeg de geplette knoflook toe en bak kort voor het aroma, verwijder daarna.
- Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze op hoog vuur tot ze mooi goudbruin en een beetje krokant worden. Breng op smaak met zwarte peper en een snufje zout.
- Klop het eerste ei en van het tweede ei alleen de eidooier los in een kom.
- Meng er de geraspte kaas doorheen en royaal zwarte peper. Dit moet een romige, dikke sausbasis worden.
- Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met champignons. Zet het vuur laag (of uit).
- Giet het eimengsel eroverheen en meng snel, zodat de saus romig wordt door de warmte van de pasta maar niet stolt tot roerei.
- Als het te dik is, roer er een scheutje van het bewaarde kookvocht doorheen.
- Serveer direct, bestrooid met extra kaas en zwarte peper.