Ierse aardappelsalade
INGREDIËNTEN:
- 800 g vastkokende aardappelen
- 3 lente-uitjes (in ringetjes)
- 2 hardgekookte eieren (in plakjes of grof gehakt) – optioneel, kan ook zonder
- 1 kleine rode ui (fijn gesnipperd)
- 100 g augurkjes of cornichons (in kleine blokjes)
- handje radijsjes (in dunne plakjes, voor wat pit)
- 3 el mayonaise
- 2 el zure room of Griekse yoghurt
- 1 tl grove mosterd
- verse peterselie of bieslook (fijngehakt)
- zout en zwarte peper naar smaak
BEREIDING:
- Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn, laat iets afkoelen en snijd in blokjes of schijfjes.
- Meng in een kom de mayonaise, zure room/yoghurt en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de aardappelen, lente-ui, rode ui, augurkjes en radijsjes toe en schep voorzichtig om.
- Garneer met peterselie/bieslook en eventueel plakjes ei bovenop.
Serveertips:
Voor extra “bite”: geroosterde walnoten of pecannoten erdoor.
Voor een frisse Ierse twist: een handje fijngesneden witte kool of spitskool erdoor (lijkt wat op coleslaw).
Serveer lauwwarm of koud, afhankelijk van je voorkeur.
Voor extra “bite”: geroosterde walnoten of pecannoten erdoor.
Voor een frisse Ierse twist: een handje fijngesneden witte kool of spitskool erdoor (lijkt wat op coleslaw).
Serveer lauwwarm of koud, afhankelijk van je voorkeur.