4 x Stamppot

Ierse aardappelsalade


INGREDIËNTEN:
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 3 lente-uitjes (in ringetjes)
  • 2 hardgekookte eieren (in plakjes of grof gehakt) – optioneel, kan ook zonder
  • 1 kleine rode ui (fijn gesnipperd)
  • 100 g augurkjes of cornichons (in kleine blokjes)
  • handje radijsjes (in dunne plakjes, voor wat pit)
  • 3 el mayonaise
  • 2 el zure room of Griekse yoghurt
  • 1 tl grove mosterd
  • verse peterselie of bieslook (fijngehakt)
  • zout en zwarte peper naar smaak

BEREIDING:
  1. Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn, laat iets afkoelen en snijd in blokjes of schijfjes.
  2. Meng in een kom de mayonaise, zure room/yoghurt en mosterd tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de aardappelen, lente-ui, rode ui, augurkjes en radijsjes toe en schep voorzichtig om.
  4. Garneer met peterselie/bieslook en eventueel plakjes ei bovenop.
Serveertips:

Voor extra “bite”: geroosterde walnoten of pecannoten erdoor.
Voor een frisse Ierse twist: een handje fijngesneden witte kool of spitskool erdoor (lijkt wat op coleslaw).
Serveer lauwwarm of koud, afhankelijk van je voorkeur.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt