Pastasalade met courgette en pompoenpitten
- Farfalle pasta
- 1 courgette
- 3 grote tomaten
- 1 komkommer
- 3 el crème fraîche
- zout en peper
- cayennepeper
- kerrie
- maggie
- verse basilicum fijn gesneden
- gedroogde tijm
- olijfolie
- rode wijnazijn
- citroen
- pompoenpitten
BEREIDING:
- Kook de farfalle en laat het afkoelen in een vergiet, spoel af met koud water.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes, schil de courgette en snijd in kleine blokjes, schil de komkommer en snijd in kleine blokjes, voeg bij elkaar in een ruime schaal.
Voeg de farfalle toe en roer door - Voeg 3el olijfolie toe (afhankelijk van je hoeveelheid rauwkost)
- Voeg zout en peper toe
- Voeg kerrie toe en een el rodewijn azijn
- Voeg de basilicum toe en de tijm en roer alles goed door
- Voeg een scheutje maggie toe en 1tl cayennepeper toe
- Voeg een scheutje citroensap toe
- Proef of het voor jou op smaak is, de hoeveelheden van de kruiden zijn persoonlijk, wil je het mild of pittiger, proef daarom steeds totdat het voor jou goed is
- Voeg de crème fraîche toe en roer door
- Rooster een klein handje pompoenpitten in een koekenpan en roer door de salade.
