Vegetarische erwtensoep
INGREDIËNTEN:
- 500 g split-erwten (gedroogd, groene)
- 2 liter groentebouillon (van blokjes of zelfgemaakt)
- 2 uien, gesnipperd
- 2 winterwortels, in blokjes
- 1 prei, in ringen
- 1/4 knolselderij, in blokjes
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl gedroogde tijm
- Peper en zout naar smaak
- Handje selderijblad (vers, gehakt)
BEREIDING:
- Spoel de spliterwten goed af in een zeef.
- Breng de bouillon aan de kook met de spliterwten en laurierblaadjes.
- Laat dit zachtjes koken, met de deksel half op de pan, zo’n 30 minuten.
- Voeg ui, wortel, prei, knolselderij en aardappel toe.
- Kook nog eens 30–40 minuten, tot de erwten uit elkaar vallen en de soep dik wordt.
- Haal de laurierblaadjes eruit.
- Roer er tijm en vers gehakte selderij doorheen.
- Breng op smaak met peper en zout.