4 x Stamppot

Vegetarische erwtensoep


INGREDIËNTEN:
  • 500 g split-erwten (gedroogd, groene)
  • 2 liter groentebouillon (van blokjes of zelfgemaakt)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 winterwortels, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1/4 knolselderij, in blokjes
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Peper en zout naar smaak
  • Handje selderijblad (vers, gehakt)

BEREIDING:
  1. Spoel de spliterwten goed af in een zeef.
  2. Breng de bouillon aan de kook met de spliterwten en laurierblaadjes.
  3. Laat dit zachtjes koken, met de deksel half op de pan, zo’n 30 minuten.
  4. Voeg ui, wortel, prei, knolselderij en aardappel toe.
  5. Kook nog eens 30–40 minuten, tot de erwten uit elkaar vallen en de soep dik wordt.
  6. Haal de laurierblaadjes eruit.
  7. Roer er tijm en vers gehakte selderij doorheen.
  8. Breng op smaak met peper en zout.

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt