Lauwwarme Parsley & Sage Aardappelsalade: met peterselie en salie
Soms is eenvoud juist de grootste verrassing. Deze lauwwarme aardappelsalade met peterselie en salie combineert frisse en kruidige smaken met de romige zachtheid van feta. Perfect als lichte maaltijd of als bijgerecht bij gegrilde groenten of vis – en net zo lekker lauw als koud de volgende dag.
INGREDIËNTEN:
INGREDIËNTEN:
- 500 g krielaardappeltjes (gehalveerd, met schil)
- 1 rode ui (fijn gesnipperd)
- 1 handvol platte peterselie (grof gehakt)
- 4–5 blaadjes salie (heel fijn gesneden)
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap
- 1 tl grove mosterd
- 50 g feta of zachte geitenkaas (verkruimeld)
- Zout & zwarte peper naar smaak
BEREIDING:
Aardappels koken/roosteren:
Kook de krieltjes in gezouten water tot ze net gaar zijn, of rooster ze in de oven met een beetje olie en zout voor extra smaak.-
Dressing maken:
Klop olijfolie, citroensap en mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. -
Samenvoegen:
Meng de warme aardappeltjes met rode ui, peterselie en salie. Voeg de dressing toe en schep alles voorzichtig om. -
Afwerking:
Bestrooi de salade met feta of geitenkaas. Eventueel kun je er nog wat geroosterde noten of pitten (zoals walnoten of pompoenpitten) overheen doen.
