Parsley & Sage Pasta: met pesto van peterselie en salie - ons huisrecept -



Soms zit de kracht in eenvoud. Waar basilicum traditioneel de hoofdrol speelt in pesto, kiezen wij natuurlijk voor een andere weg: peterselie en salie. Twee kruiden die niet alleen de naam van dit blog dragen, maar ook samen een verrassend frisse én hartige smaak geven. In plaats van pijnboompitten of walnoten gebruiken we geroosterde pompoenpitten: nootachtig, een tikje aards, en met een heerlijke crunch.
Dit is een gerecht dat je in twintig minuten op tafel hebt, maar dat toch aanvoelt als iets bijzonders. Ideaal dus als ons “huisrecept”.

INGREDIËNTEN:
Voor 2 à 3 personen
  • 250 g pasta (tagliatelle, spaghetti of linguine werkt het mooist)
  • 1 flinke bos platte peterselie
  • 6–8 blaadjes verse salie
  • 50 g geroosterde pompoenpitten (bewaar er een paar voor garnering)
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 75 ml extra vierge olijfolie
  • Zout & zwarte peper naar smaak
  • Rasp van een halve citroen voor wat frisheid

BEREIDING:
  1. Pesto maken: Doe peterselie, salie, pompoenpitten en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Mix kort. Voeg langzaam de olijfolie toe en laat draaien tot een romige, gladde pesto. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel wat citroenrasp.
  2. Pasta koken: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  3. Samenvoegen: Meng de warme pasta met de pesto. Voeg een scheutje kookvocht toe zodat de saus mooi aan de pasta hecht.
  4. Serveren: Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met extra Parmezaan en een paar geroosterde pompoenpitten.
Serveertip: Deze pasta is heerlijk als lichte hoofdmaaltijd met een frisse groene salade erbij. Voor een stevigere variant kun je er geroosterde groenten of gebakken paddenstoelen aan toevoegen.
TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt