Harira - Marokkaanse soep
INGREDIËNTEN:
Voor 6 personen
.
Voor 6 personen
- 1 el olie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 250 gr gehakt
- 5 el kikkererwten
- 1 verse tomaat, ontveld en fijngesneden
- 2 blikjes tomatenpuree
- 1/2 bosje koriander, fijngehakt
- 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
- 1/2 envelopje saffraan
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1/2 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 2 liter water
- 150 gr bloem
- 3 el vermicelli
- een paar schijfjes citroen
- Doe de olie in een soeppan op laag vuur en fruit hierin de ui goudbruin.
- Voeg het gehakt toe en rul 5 minuten.
- Voeg kikkererwten, tomaat, tomatenpuree, koriander, peterselie, bleekselderij, saffraan, paprikapoeder, komijn, zwarte peper en zout toe.
- Roer alles goed en bak 10 minuten op laag vuur.
- Voeg daarna 1,5 liter water toe en laat de soep onder af en toe roeren ongeveer 45 minuten koken.
- Meng de bloem met de rest van het water tot een glad beslag.
- Voeg dat toe aan de soep en laat deze nog 20 minuten onder voortdurend roeren doorkoken.
- Voeg tot slot de vermicelli toe en kook de soep nog 10 minuten door.
- Dien de soep warm op en geef er schijfjes citroen bij.
.
