Harira - Marokkaanse soep

INGREDIËNTEN:
Voor 6 personen
  • 1 el olie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 250 gr gehakt
  • 5 el kikkererwten 
  • 1 verse tomaat, ontveld en fijngesneden
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1/2 bosje koriander, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 1/2 envelopje saffraan
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl zout
  • 2 liter water
  • 150 gr bloem
  • 3 el vermicelli
  • een paar schijfjes citroen
BEREIDING:
  1. Doe de olie in een soeppan op laag vuur en fruit hierin de ui goudbruin.
  2. Voeg het gehakt toe en rul 5 minuten.
  3. Voeg kikkererwten, tomaat, tomatenpuree, koriander, peterselie, bleekselderij, saffraan, paprikapoeder, komijn, zwarte peper en zout toe.
  4. Roer alles goed en bak 10 minuten op laag vuur.
  5. Voeg daarna 1,5 liter water toe en laat de soep onder af en toe roeren ongeveer 45 minuten koken.
  6. Meng de bloem met de rest van het water tot een glad beslag.
  7. Voeg dat toe aan de soep en laat deze nog 20 minuten onder voortdurend roeren doorkoken.
  8. Voeg tot slot de vermicelli toe en kook de soep nog 10 minuten door.
  9. Dien de soep warm op en geef er schijfjes citroen bij.
Van Mieke

.

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt