Bietentaart met feta
Ingrediënten:
3 of 4 rode bieten, gaar (koop je zo bij de supermarkt)
3 of 4 rode bieten, gaar (koop je zo bij de supermarkt)
roomboterbladerdeeg
2 rode uien
balsamico
feta
olijfolie
bruine suiker
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bereiding:
Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
Maak eerst uienmarmelade: snij de rode uien in ringen,
verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de uien op laag vuur tot ze
glazig zijn. Giet er dan wat balsamico bij en doe er wat bruine suiker bij.
Laat een half uur pruttelen, af en toe roeren, tot de uien bruin en plakkerig
zijn.
Bekleed de taartvorm met de plakken bladerdeeg.
Verdeel de uienmarmelade over de bodem.
Snij de rode bieten in dunne plakken. Leg ze dakpansgewijs,
in een rondje, in de taartvorm op de uien. De plakjes biet moeten elkaar
overlappen.
Vouw de opstaande randen van het bladerdeeg naar binnen toe.
Zet de taart in de oven en bak in een half uur gaar en
bruin.
Voor het serveren:
Kruimel de geitenkaas op de taart en snipper eventueel wat verse kruiden erop
(basilicum, tijm, koriander of wat er verder maar in een potje in de
vensterbank of op het balkon staat).