Preistamppot met champignons
Ingrediënten:
750 g aardappels
500 g prei
250 g champignons
50 g pijnboompitten
zout
peper
kerrie
sojaolie
wokolie
1 eetlepel grove mosterd
geraspte kaas
Eventueel vegaballetjes om de stamppot mee te garneren
Bereiding:
750 g aardappels
500 g prei
250 g champignons
50 g pijnboompitten
zout
peper
kerrie
sojaolie
wokolie
1 eetlepel grove mosterd
geraspte kaas
Eventueel vegaballetjes om de stamppot mee te garneren
Bereiding:
Voorbereiding
Snijd de geschilde aardappels in stukken. Maak de prei schoon. Verwijder het buitenste blad en een stukje van de onderkant. Snijd de prei in halve ringen en spoel af. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Bereidingswijze
Kook de aardappels in iets gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
Roerbak de prei in een wok in wokolie met een theelepel kerriepoeder.
Roerbak de champignons in een ander pannetje in sojaolie.
Stamp de gekookte aardappelen en voeg wat melk toe, mosterd, peper en zout naar smaak.
Voeg de aardappelpuree toe aan de prei
Voeg de champignons toe
Gebruik het pannetje van de champignons om de pijnboompitten in een beetje sojaolie aan te bakken.
Voeg de pijnboompitten toe aan de preistamppot.
Strooi en een beetje geraspte kaas bij en roer erdoor.
Roerbak de prei in een wok in wokolie met een theelepel kerriepoeder.
Roerbak de champignons in een ander pannetje in sojaolie.
Stamp de gekookte aardappelen en voeg wat melk toe, mosterd, peper en zout naar smaak.
Voeg de aardappelpuree toe aan de prei
Voeg de champignons toe
Gebruik het pannetje van de champignons om de pijnboompitten in een beetje sojaolie aan te bakken.
Voeg de pijnboompitten toe aan de preistamppot.
Strooi en een beetje geraspte kaas bij en roer erdoor.