Rodekoolstamppot
- 1,5 kg iets kruimige aardappelen
- 600gr rodekool
- 3 el olijfolie
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 125 ml kraanwater
- 2 el rodewijnazijn
- 210 g vegaballetjes
- 200 ml melk
- 20 g selderij
BEREIDING:
- Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Giet af.
- Verhit de olie in een wok en roerbak de rode kool en komijn 5 min.
- Draai het vuur laag, voeg het water toe en kook 5 min.
- Voeg de azijn toe en zet het vuur uit.
- Verwarm de melk in een steelpan.
- Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper en meng de melk erdoor.
- Snijd de selderij fijn.
- Roer het koolmengsel en de selderij door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Warm nog 2 min. door.
- Verhit de vegaballetjes en garneer de stamppot ermee
- Maak er evt. jus bij