Parelcouscous salade


INGREDIËNTEN:
  • 200gr parelcouscous
  • 75gr rucola
  • 250gr gegrilde groenten (bv. courgette of paparika)
  • 225gr halloumi (zachte grilkaas)
  • 1el olie
  • 1el gemalen komijn
  • blaadjes van 5 takjes munt
  • 1 handje pijnboompitten
BEREIDING:

  1. Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Snijd de halloumi in blokjes en bak samen met de komijn en de pijnboompitten tot de halloumi goudbruin en krokant is (ongeveer 10 minuten).
  4. Snijd de gegrilde groenten in stukjes.
  5. Scheur de muntblaadjes in kleinere stukjes.
  6. Meng alles — parelcouscous, gegrilde groenten, rucola, munt, halloumi en pijnboompitten — in een grote kom.
  7. Breng eventueel op smaak met een beetje extra olijfolie, peper en citroensap naar smaak.


TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt