Parelcouscous salade
INGREDIËNTEN:
- 200gr parelcouscous
- 75gr rucola
- 250gr gegrilde groenten (bv. courgette of paparika)
- 225gr halloumi (zachte grilkaas)
- 1el olie
- 1el gemalen komijn
- blaadjes van 5 takjes munt
- 1 handje pijnboompitten
- Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
- Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Snijd de halloumi in blokjes en bak samen met de komijn en de pijnboompitten tot de halloumi goudbruin en krokant is (ongeveer 10 minuten).
- Snijd de gegrilde groenten in stukjes.
- Scheur de muntblaadjes in kleinere stukjes.
- Meng alles — parelcouscous, gegrilde groenten, rucola, munt, halloumi en pijnboompitten — in een grote kom.
- Breng eventueel op smaak met een beetje extra olijfolie, peper en citroensap naar smaak.
