4 x Stamppot

Rijstsoep - maaltijdsoep

Ingrediënten:
50 gram wilde rijst
4,2 dl water
2 uien, gesnipperd
1 el boter
2 stengels bleekselderij, in stukjes
1/2 tl gedroogde tijm
1/2 tl gedroogde salie
8,5 dl water of groentebouillon
2 tl bouillonpoeder (groente)
1 el Japanse sojasaus
6 kleine aardappelen, geschild en grof gesneden
1 wortel, gesnipperd
melk of lichte room

Bereiding:
De wilde rijst met het water in een pan doen en aan de kook brengen.
Het vuur laag zetten en 40-50 minuten zacht laten koken tot de rijst gaar is en het meeste water geabsorbeerd.
De uisnippers in de boter glazig bakken.
De selderij, tijm en salie toevoegen en de soep nog 5-10 minuten koken.
Water, bouillonpoeder, sojasaus en aardappelen toevoegen.
De soep ongeveer 20 minuten laten koken of tot de aardappelen gaar zijn.
De soep iets laten afkoelen en pureren.
De soep weer in de pan doen en de wortel en wilde rijst toevoegen.
De melk of room toevoegen om de soep tot de gewenste samenstelling te verdunnen.
De soep zacht op temperatuur laten komen en serveren.

Tip:
Maak de soep terwijl de wilde rijst kookt. Voeg aan het eind van de kooktijd de rijst aan de soep toe.

kerrie rijstsoep

Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt