Vegetarische moussaka
INGREDIËNEN:
- 2 courgettes
- 250gr champignons
- 1 grote witte ui
- 500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 blik tomatenblokjes (of 3 verse tomaten)
- 2 el olijfolie
- 1 groenten-bouillonblokje
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde peterselie (of verse)
- mespuntje kaneel
- peper
- zout
- 1 laurierblad
- 150 ml Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 45 gram geraspte oude kaas.
- Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
- Verhit de olie in een wok.
- Fruit hierin de ui glazig en voeg de champignons toe. Laat even meebakken en doe de courgettes erbij.
- Blijf af en toe omscheppen.
- Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel een bouillonblokje boven de pan.
- Doe de peper, oregano, peterselie en kaneel erbij.
- Roer door en voeg het laurierblad toe aan de saus.
- Laat nog 10 minuten pruttelen.
- Klop in een kom de yoghurt en eieren los tot een sausje.
- Voeg 15 gram geraspte kaas toe en meng nog even door.
- Doe in een grote ovenschaal onderin een laagje van de groentensaus. De bodem moet bedekt zijn, maar het moet geen dikke laag zijn.
- Verdeel de helft van de aardappels erover.
- Nu weer een laagje saus en daarna aardappels.
- Doe hierop nog een klein restje saus, ongeveer de helft vergeleken met de vorige lagen.
- Verdeel hierover het yoghurtsausje.
- Strooi het restant van de geraspte kaas erover.
- Bak op 200 graden 45 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat 10 minuten rusten voordat je gaat opscheppen.
