Vegetarische moussaka
Ingrediënten:
2 courgettes
250gr champignons
1 grote witte ui
500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
1 blik tomatenblokjes (of 3 verse tomaten)
2 el olijfolie
1 groenten-bouillonblokje
2 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde peterselie (of verse)
mespuntje kaneel
peper
zout
1 laurierblad
150 ml Griekse yoghurt
2 eieren
45 gram geraspte oude kaas.
Bereiding:
Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
Verhit de olie in een wok.
Fruit hierin de ui glazig en voeg de champignons toe. Laat even meebakken en doe de courgettes erbij.
Blijf af en toe omscheppen.
Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel een bouillonblokje boven de pan.
Doe de peper, oregano, peterselie en kaneel erbij.
Roer door en voeg het laurierblad toe aan de saus.
Laat nog 10 minuten pruttelen.
Klop in een kom de yoghurt en eieren los tot een sausje.
Voeg 15 gram geraspte kaas toe en meng nog even door.
Doe in een grote ovenschaal onderin een laagje van de groentensaus. De bodem moet bedekt zijn, maar het moet geen dikke laag zijn.
Verdeel de helft van de aardappels erover.
Nu weer een laagje saus en daarna aardappels.
Doe hierop nog een klein restje saus, ongeveer de helft vergeleken met de vorige lagen.
Verdeel hierover het yoghurtsausje.
Strooi het restant van de geraspte kaas erover.
Bak op 200 graden 45 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat 10 minuten rusten voordat je gaat opscheppen.

2 courgettes
250gr champignons
1 grote witte ui
500 gram voorgekookte aardappelschijfjes
1 blik tomatenblokjes (of 3 verse tomaten)
2 el olijfolie
1 groenten-bouillonblokje
2 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde peterselie (of verse)
mespuntje kaneel
peper
zout
1 laurierblad
150 ml Griekse yoghurt
2 eieren
45 gram geraspte oude kaas.
Bereiding:
Snijd de courgette in blokjes, snipper de ui en snijd de champignons in plakjes.
Verhit de olie in een wok.
Fruit hierin de ui glazig en voeg de champignons toe. Laat even meebakken en doe de courgettes erbij.
Blijf af en toe omscheppen.
Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel een bouillonblokje boven de pan.
Doe de peper, oregano, peterselie en kaneel erbij.
Roer door en voeg het laurierblad toe aan de saus.
Laat nog 10 minuten pruttelen.
Klop in een kom de yoghurt en eieren los tot een sausje.
Voeg 15 gram geraspte kaas toe en meng nog even door.
Doe in een grote ovenschaal onderin een laagje van de groentensaus. De bodem moet bedekt zijn, maar het moet geen dikke laag zijn.
Verdeel de helft van de aardappels erover.
Nu weer een laagje saus en daarna aardappels.
Doe hierop nog een klein restje saus, ongeveer de helft vergeleken met de vorige lagen.
Verdeel hierover het yoghurtsausje.
Strooi het restant van de geraspte kaas erover.
Bak op 200 graden 45 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat 10 minuten rusten voordat je gaat opscheppen.
