4 x Stamppot

Sperziebonensalade

salade

INGREDIƋNTEN:
  • 340 gr sperziebonen
  • 30 gr rucola
  • 70 gr eikenbladsla melange
  • 1 oranje paprika
  • 2 kleine zoete uien
  • 2 eieren
  • 1 pot witte bonen 360gr
  • 6 kleine tomaten
  • halve komkommer
  • 1 zakje mozzarellabolletjes
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing
  • 1 el azijn
  • zout
  • peper
  • olie

Bereiding:
  1. Snijd de sperzieboontjes in stukjes van 3cm
  2. Verwarm wat olie in een wok en kook de boontjes beetgaar
  3. Giet ze af en zet ze opzij
  4. Snijd de ui fijn en de paprika en fruit ze aan in de wok tot ze zacht zijn
  5. Voeg aan de ui/paprika de mosterd, honing en azijn toe.
  6. Schep om en doe de boontjes erbij
  7. Breng op smaak met peper en zout en zet het vuur uit.
  8. Doe de rucola en eikenbladsla in een kom
  9. Spoel de witte bonen af in een vergiet onder lauw water en doe bij de sla
  10. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes en doe erbij
  11. Snijd de mozarellabolletjes in tweeƫn en doe die erbij
  12. Als de sperziebonen zijn afgekoeld voeg je ze bij de salade.
  13. Kook de eieren hard en garneer de salade er mee.


Printer icoon

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt