Pizza met paparika, tomaat, ui en champignons



INGREDIËNTEN:
Voor 2 pizza’s

2 kant en klare pizza bodems of zelf de bodems maken

Ingrediënten bodem (bij zelf de bodem maken):
  • 250 gram bloem
  • 7 gram droge gist
  • 150 ml water
  • scheutje olijfolie
  • snuf zout
Ingrediënten topping
  • 2 rode paprika’s
  • 400 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 400 gram passata di pomodoro
  • 4 theelepels pesto
  • 100 gram geraspte kaas
BEREIDING:

Bereiding topping:
  1. Snijd de champignons in plakjes.
  2. Snijd de ui in halve ringen
  3. Snijd de tomaat in halve ringen, verwijder de zaden
  4. Bak met wat olijfolie een minuut of 8-10 in de pan.
  5. Ondertussen snijd je de paprika’s in reepjes.
Bereiding bodems als je zelf de bodems maakt:
  1. Meng de bloem met gist en zout en voeg dan water en olijfolie toe.
  2. Kneed tot een mooi pizzadeeg.
  3. Dek het deeg (in de kom) af met een natte theedoek en laat nu 1,5 uur op een warme plek rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  5. Verdeel het deeg in 2 porties. 
  6. Maak met een deegroller een mooie, dunne pizzabodem. 
  7. Prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem. 
Afmaken pizza's:
  1. Besmeer de bodems met passata en verdeel er dan 2 theelepels pesto overheen.
  2. Verdeel de paprika reepjes over de pizza, samen met de champignons, ui en tomaat.
  3. Als laatste garneer je de pizza met geraspte kaas.
  4. Bak nu in ongeveer 10-15 minuten goudbruin in de oven. 

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt