Rijst met aubergine en courgette


INGREDIËNTEN:
  • 1 kleine augbergine
  • 1 kleine courgette
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 paprika
  • Handvol snoeptomaatjes
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • Rijst voor 3 personen (2 tot 2½ koffiekopje)
  • 1 bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • tijm
  • Italiaanse kruiden
  • laurier, alles naar smaak
BEREIDING:
  1. Fruit de gesnipperde ui in een scheut olie
  2. Voeg de bleekselderij ("geschild" en in kleine stukjes) toe
  3. Voeg de klein gesneden stukjes paprika toe
  4. Voeg de courgette en aubergine toe in stukjes gesneden
  5. Voeg tomatenblokjes toe
  6. Breng op smaak met de kruiden
  7. Laat alles onder een deksel 30 min zacht stoven tot alles zacht is.
  8. Kook ondertussen de rijst en doe in het kookwater een bouillonblokje
  9. Schep rijst op de bord en de groenten er overheen

TIP VAN VANDAAG

A A N R A D E R S

Aspergesoep met asperges uit een pot

Mini-pavlova's met frambozen en yoghurt