Broccolistampot met cashewnoten
INGREDIËNTEN:
1 kg kruimige aardappelen
1 ui
600 g broccoli
75 g ongezouten cashewnoten
125 ml volle yoghurt
1 pureestamper
BEREIDING:
- Snijd de ui in halve ringen.
- Maak de broccoli schoon: snijd de steel van de broccoli, snijd een dun plakje van de onderzijde van de broccoli en snijd de steel vervolgens in dunne plakjes.
- Verdeel de rest in kleine roosjes.
- Kook de aardappelen in ruim water met zout in 12 min. gaar.
- Leg na 2 min. koken de uiringen en de broccoli op de aardappelen en kook ze samen in nog 10 min. gaar.
- Zet een droge koekenpan op hoog vuur.
- Voeg de cashewnoten toe en rooster ze in 3 min. bruin.
- Schud de cashewnoten op een plank en hak ze grof.
- Giet de aardappelen met de broccoli en ui af en vang een kop kookvocht op.
- Schenk de yoghurt bij de aardappelen en stamp ze grof.
- Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp tot een smeuïge stamppot.
- Schep de cashewnoten door de stamppot en breng op smaak met peper.
- Schep de stamppot op 4 borden